top of page
אמפולות לטיפול בנשירת שיער

אחד הגורמים העיקריים לנשירת שיער הוא גנטיקה. התקרחות גברית ונשית, המכונה גם התקרחות אנדרוגנטית

IPRF

גורמי צמיחת שיער הם מולקולות חיוניות הממלאות תפקיד מרכזי בתהליך המורכב של צמיחת שיער ותחזוקה.

נשירת שיער והתקרחות גברית

נשירת שיער, או התקרחות, יכולה לנבוע מגורמים שונים המשבשים את מחזור צמיחת השיער הטבעי, מה שמוביל לדילול או לאובדן שיער. הבנת הסיבות הללו חיונית למניעה וניהול יעילים.

הסיבות להתקרחות והגורמים לנשירת שיער

גנטיקה: אחד הגורמים העיקריים להתקרחות הוא גורמים תורשתיים. התקרחות אנדרוגנטית, הידועה בכינויו התקרחות גברית או נשית, עוברת בתורשה ומתבטאת בדרך כלל עם הגיל. נטייה גנטית לרגישות זקיקי שיער לדיהידרוטסטוסטרון (DHT) תורמת למזעור זקיקים ולנשירת שיער בסופו של דבר.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

חוסר איזון הורמונלי: תנודות ברמות ההורמונים עלולות לעורר נשירת שיער. שינויים הורמונליים במהלך הריון, לידה, גיל המעבר ומצבים כמו תסמונת שחלות פוליציסטיות (PCOS) עלולים לשבש את מחזור צמיחת השיער ולהוביל לנשירת שיער זמנית או קבועה.

מצבים רפואיים: מצבים וטיפולים רפואיים מסוימים עלולים לגרום להתקרחות. מצבים כמו אלופציה אראטה, הפרעה אוטואימונית, מביאים לנשירת שיער חלקית, בעוד שזיהומים בקרקפת כמו גזזת יכולים להוביל לנשירת שיער באזורים מקומיים.

תרופות: לחלק מהתרופות יש נשירת שיער כתופעת לוואי. תרופות כימותרפיות, נוגדי קרישה, תרופות נוגדות דיכאון ותרופות לטיפול ביתר לחץ דם וכולסטרול הן בין התרופות הידועות כגורמות לנשירת שיער.

מתח: מתח פיזי או רגשי עלול לגרום לשטף טלוגן, מצב שבו שיער נכנס בטרם עת לשלב המנוחה של מחזור צמיחת השיער, מה שמוביל לנשירה ודילול יתר.

תזונה לקויה: צריכה לא מספקת של חומרים מזינים חיוניים כמו ויטמינים, מינרלים וחלבונים עלולה לסכן את בריאות השיער ולתרום לנשירת שיער.

הבנת הטבע הרב-פקטורי של התקרחות מעצימה אנשים לטפל בסיבות הבסיסיות ולחקור אפשרויות טיפול מתאימות, החל משינויים באורח החיים ועד התערבויות רפואיות, לשמירה על בריאות שיער וקרקפת.

השיער שלי נושר
bottom of page